Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

Berekfürdő – MoSoly hete 2015

Publikálva: 2015 máj. 19
1849 alkalommal

A MoSoly hetére való készülődés már hetekkel előtte lázasan folyt, hogy a rendezvény zavartalanul folyjon le.

Rengeteg színes program várta a Berekfürdőbe érkezőket. Hagyományokhoz híven Megbékélés Háza látta vendégül a közel egy hetes programra érkezőket. A szervezőknek igen nagy örömére idén rekordot döntött a jelentkezők légyszáma, így több, mint 130 ember vett részt az eseményen, akik között 14 fő kerekesszékkel tudott csak közlekedni.  Ebből is látszik, hogy igény van ilyen rendezvényekre, ahol az SM betegek találkozhatnak egymással, tapasztalatokat cserélnek és barátságok szövődhetnek.

Első nap megérkezés és a beregisztrálás után az Élelmiszer Bank finomságai várták a vendégeket. Szobák elfoglalása után a megnyitó következett, amit Kovácsné dr. Tóth Ágnes elnök asszony nyitott meg, majd az idei Fővédnök Dr. Garamvölgyi László mondott pár kedves szót. Majd Nagyné Siraky Szilvia és Gyurácz Annamária tartott előadást az SM-es betegeket is érintő változásokról, és lehetőségekről.

A megnyitó előtt vetítést láthattak az előző évben készült fényképekből. Öröm volt látni, hogy az emberek jókat derülnek egy-egy jól elkapott pillanaton.

Kedden az MSMBA támogatásával Poroszlóra a Tisza-tavi Ökocentrumba látogattunk el, ahol többek között megtekinthettük az akváriumot, egy 3D filmet és egy éjszakai tárlatot ahol, Tisza-tó élővilágát mutatták be. Majd közel 1 órás hajós kirándulás következett. A nagy melegben, akinek még maradt kedve, azok árnyékos sétányon megtekinthették többek között a madárparkot, racka juhokat, dámszarvasokat, tájházat, jégmadár és vidra telepet is.

Majd késő délutáni órákban Langane Éva Jó lét- Jóllét előadását hallgathattuk meg az egészséges életmódról.

Szerdán megkezdődtek a rehabilitációs programok is. A tavalyihoz képest bővültek, így lehetőség volt a megszokottak mellett kipróbálni jógát is, aminek olyan sikere lett, hogy „kénytelenek” voltak az udvarra kitelepülni.

Idén már sokan rutinosan fogták meg a Nordic botokat, de voltak olyanok is, akik most próbálták ki először, így indítottak kezdő és haladó csoportot is. Reggeli tornán is sokan részt vettek, és lehetőség volt egyéni, vagy csoportos gyógytornára is. Előzetesen kellett jelentkezni a Chi gép, illetve a masszázsra, amit rengetegen igénybe is vettek.

Urbán Judit konduktor is vendége volt a rendezvénynek. A csoportos tornán és fergeteges vehemenciával megtartott előadásán mindenki kitűnően érezte magát.

Délután Inkontinencia előadást halhattunk. A betervezett programok mellett idén is volt Kreatív műhely, ahol újrahasznosítás volt a középpontban. Az itt készült tárgyakból kiállítást szerveztek, ahol szavazni is lehetett az elkészült munkákra.

Ötödik napon délelőtt Nemzetközi Konferencia előkészületei zajlottak, amelynek eredményeként az esti órákban ünnepélyes együttműködési megállapodás került aláírásra a szlovák illetve lengyel SM szervezetetekkel. Ez után következett MoSoly hete érékelése, majd mulatság és tánc következett egészen hajnalig.

Szombat reggel, lázas készülődés folyt, mert sajnos vége tért a MoSoly hete. Jó volt nézni, hogy az emberek MoSollyal vállnak el egymástól, és kérdezgetik egymástól: Ugye jövőre is jössz?

A hét során készült fényképeket megtekinthetik SM betegek facebook oldalán: www.facebook.com/smbetegek

KÖZELGŐ ESEMÉNYEINK

Nincs következő esemény ebben a kategóriában

SM MAGAZIN

 

A SM Magazinban hasznos cikkeket olvashat a Sclerosis Multiplexről, informálódhat egyesületünk híreiről, rendezvényeinkről, pályázatainkról.

A SM Magazin korábbi számait ide kattintva megtekintheti!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS