Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

Az év orvosa szavazás

Publikálva: 2015 március 11
2145 alkalommal

Kedves Betegtársak!

Az Év orvosa pályázaton a Magyar SM Betegek Szövetsége jelölte Dr. Bencsik Krisztinát, a Szegedi Tudományegyetem Neurológiai Klinika egyetemi docensét. Kérünk benneteket, hogy szavazatotokkal támogassátok a tanárnőt! Ezen a linken lehet szavazni:

http://evorvosa.astellasdij.hu/vote/

Most alkalom van arra, hogy bizonyítani tudjuk, hogy SM betegként képesek vagyunk országos összefogásra. Tanárnő anyatigrisként szokott kiállni az SM betegekért. Olvassátok el amit az MSMBSZ-en kívül a betegek írtak és szavazzatok rá. 3 orvosra lehet szavazni Dr. Csépány Tünde és Dr. Cseh Botond is a jelöltek között van. Ők is SM betegeket kezelnek. Szavazzatok, hogy lássa a világ, ha kell mi is kiállunk azokért, aki segítik az SM betegeket.

http://evorvosa.astellasdij.hu/vote/


 

Jelölő: Kovácsné Dr. Tóth Ágnes, Magyar Sclerosis Multiplexes Betegek Szövetsége, elnök

Jelölt orvos: Dr. habil. Bencsik Krisztina, Szegedi Tudományegyetem, ÁOK, Szeged, Neurológiai Klinika, 6725 Szeged, Semmelweis u. 6. V. emelet,

Rendhagyó módon nem egy beteg gyógyulásának történetét írom le, hisz a Sclerosis Multiplex egy progresszív megbetegedés és ebből nem gyógyulnak meg a betegek, de az őket kezelő szakemberek nagyon sokat tehetnek azért, hogy a szenvedéseiket elviselhetővé tegyék és az életminőségük romlását késleltessék. 1500 beteg nevében írok, akik a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegek Szövetséghez (MSMBSZ) tartoznak és az ország egész területét lefedő tagszervezeteinkhez tartoznak. Kapcsolatban vannak a jelölt orvossal a megyei SM szervezeteken keresztül. A szövetség elnökeként nagyon sokat halottam a betegektől a „tanár nőről”, aki az életét az SM betegek gyógyításának áldozza. Első találkozásunkkor láttam egy „doktorasszonyt”, aki nagy vehemenciával és állhatatosan kitartott álláspontja mellett, amely az SM betegek tablettás kezelését volt hivatott bemutatni. Az ott jelenlévők tapasztalhatták, hogy akár a világgal szemben is kitartott álláspontja mellett a betegek fájdalom mentesebb kezeléséért. Hogy miért nevezem Őt „doktorasszonynak”? A kitartását és állhatatosságot látva, Hugonnai Vilma az első magyar orvosnő jutott eszembe, aki 18 évet várt arra hazánkban, hogy Zürikben szerzett doktori oklevelét elismerjék. Kitartásának volt köszönhető, hogy Budapesten 1897. május 14-én orvosdoktorrá avatták

Bencsik Krisztinát 2014-ben ezután több alkalommal is megkerestem a szövetség képviseletében. Az MSMBSZ a priSMa nevű magazin szerkesztésébe kezdett, hogy a betegek a szakemberektől kapjanak releváns információkat, amelyek segítik a mindennapi életüket elviselhetőbbé tenni. Bencsik doktort az orvosi rovat szerkesztésére kértük fel. A Főorvos Asszony még aznap válaszolt a levélre, hogy nagy örömmel tesz eleget a felkérésnek. Annak ellenére tette, hogy díjazni nem tudtuk a munkáját (ezzel a feltétellel íródott a felkérés). Azért is meglepett a gyors válasza, mert más ügyben más SM betegeket kezelő orvosoktól olyan választ is kaptam már, hogy „elegem van a civilekből”. A számára elküldött orvosi cikkeket lektorálást követően mindig időre visszaküldi, pedig elfoglaltsága látszik szakmai önéletrajzából is.

Az országos szövetség gyakran kéri fel előadások megtartására is. A felkérésre szinte aznap megérkezik a válasz és még soha nem kaptam nemleges választ, sőt ötleteivel emeli az összejövetelek színvonalát is. Az Országos SM napot 2014-ben Győrben tartottuk, ahol meghívott előadóként szintén kulcsszerepet kapott. Fergeteges előadásával lenyűgözte a több, mint 250 hallgatót. Úgy tud előadni, hogy bármelyik beteg megértse, de emellett tudományos előadás marad. Kutatásaiból hozza a példákat, ha kell, betegtörténetekkel teszi szemléletessé, és ha kell az adatok alapján „dorgál” is. Nem szereti, ha a terápiás fegyelem ellen vétenek a betegek.

Mindent megtesz azért rendelőjében és rendelőjén kívül, hogy a páciensek megkapják a nekik legjobban megfelelő kezelést és ha kell a nyilvánosság előtt is harcol minden SM betegért.

KÖZELGŐ ESEMÉNYEINK

Nincs következő esemény ebben a kategóriában

SM MAGAZIN

 

A SM Magazinban hasznos cikkeket olvashat a Sclerosis Multiplexről, informálódhat egyesületünk híreiről, rendezvényeinkről, pályázatainkról.

A SM Magazin korábbi számait ide kattintva megtekintheti!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS