Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

Szerbiában, a Vuján és Bukovik hegység ölelésében, a Banje folyó partján található egy aprócska település, Gornja Trepča, mely különleges gyógyvízforrásáról és az Atomska Banja rehabilitációs központról híres.

Egy amerikai kutatás szerint a gerincvelői folyadékból kimutathatók a szklerózis multiplex (SM) korai jelei, ami segítheti a titokzatos betegség kiszűrését már korai szakaszában.

A vizelettartási probléma az SM betegség egyik leggyakoribb tünete, ám az inkontinencia közel sem csak a sclerosis multiplexes betegeket sújtja, hanem ma Magyarországon mintegy félmillió embert érint, akik közül csupán minden ötödik fordul orvoshoz.

Több gyógyszerészeti rendelet mellett módosulnak a gyógyszerrendelés és -kiváltás szabályai.

Szeptembertől fekete háromszög jelöli majd a fokozott felügyelet alatt álló gyógyszereket tudatta az Országos Gyógyszerészeti Intézet.

A gyógytermékek változatlanul gyógytermékként vagy gyógyszerként továbbra is elérhetők lesznek 2013. április 1-je után is.

Magyarországon 6-700 ezer ember szenved ritka betegségekben, kezelésükre nemzeti program készül egy uniós vállalással összhangban.

Július elsejétől legfeljebb három hónapig használhatók fel a háziorvosok által kiállított beutalók.

KÖZELGŐ ESEMÉNYEINK

Nincs következő esemény ebben a kategóriában

SM MAGAZIN

 

A SM Magazinban hasznos cikkeket olvashat a Sclerosis Multiplexről, informálódhat egyesületünk híreiről, rendezvényeinkről, pályázatainkról.

A SM Magazin korábbi számait ide kattintva megtekintheti!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS