Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

ÁPOLÁSI DÍJ

2014 december 23

Az ápolási díj a súlyosan fogyatékos, tartósan gondozásra szoruló személy otthoni ápolását ellátó nagykorú hozzátartozó részére biztosított anyagi hozzájárulás.

Szerbiában, a Vuján és Bukovik hegység ölelésében, a Banje folyó partján található egy aprócska település, Gornja Trepča, mely különleges gyógyvízforrásáról és az Atomska Banja rehabilitációs központról híres.

Tájékoztatás: 2014. február 19-én kapott NAV állásfoglalás alapján

Nem változott a családi kedvezményre jogosultak köre.

A súlyos fogyatékosság (egészségkárosodás) mértékét sok esetben a betegség által okozott fogyatékosság dönti el.

Állami támogatást vehetnek igénybe a súlyosan mozgáskorlátozottak és az egyéb fogyatékkal élők.

Új autó – immár háromféle Suzuki (Swift, SX 4, vagy  2014.január 01-től SX4 S-Cross) – beszerzésében, 900 ezer forinttal segít az állam, amelyhez a Széchenyi Kereskedelmi Bankon keresztül juthatnak hozzá az igénylők. 

2014. január 1-jétől az orvosi adatok kezelésére vonatkozó szabályok megváltoztak: a beteg háziorvosa és a kezelését végző orvos a beteg ellátása érdekében megismerheti az érintett által a kötelező egészségbiztosítás terhére igénybevett egészségügyi ellátás adatait.

Többet tudunk a sclerosis multiplexről mint valaha, a kutatók mégis keresik a betegség okát. Úgy gondoljuk, hogy az SM autoimmun betegség. Az autoimmunitás azt jelenti, hogy a szervezet védekező rendszere megtámadja a saját szöveteket is.

Elfogadta a parlament azt a törvényjavaslatot, amelynek alapján könnyebben juthatnak támogatáshoz a megváltozott munkaképességűek. A törvény 2014. január 1-jén lép hatályba.

KÖZELGŐ ESEMÉNYEINK

Nincs következő esemény ebben a kategóriában

SM MAGAZIN

 

A SM Magazinban hasznos cikkeket olvashat a Sclerosis Multiplexről, informálódhat egyesületünk híreiről, rendezvényeinkről, pályázatainkról.

A SM Magazin korábbi számait ide kattintva megtekintheti!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS