Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

A Rostocki Orvostudományi Egyetem Neurológiai Klinikájának kutatói összefüggést fedeztek fel a sclerosis multiplex és a gyakran fellépő fejfájás között.

A sclerosis multiplex autoimmun betegség, a saját immunrendszer támadja meg a szervezetet. A pontos ok még nem ismert, de úgy tűnik, genetikai és külső tényezők kombinációja okozhatja a betegséget.

Az étrend-kiegészítők piacán még ma is nagy a káosz, sok a veszélyes készítmény, így csak nagy, botrányoktól mentes cégek megbízható eredetű termékeit javasolt megvásárolni.

Az édes íz többnyire az energiában gazdag táplálékokat jelenti, amelyek nem mérgezőek – ad magyarázatot az édes ízek népszerűségére a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének összeállítása, amelyből a szénhidrátok táplálkozásban betöltött szerepére is fény derül.

A kutyás terápia csökkentheti a betegek fájdalomérzetét. Magyarországon hivatalos szerződés keretében elsőként Kecskeméten alkalmazzák e módszert.

Nézze meg a székletét, mielőtt lehúzza! – szólít fel az emésztőrendszeri daganatos betegeket képviselő Gyógyulj Velünk Egyesület arra, hogy a legkisebb helyiség magányában mindenki rendszeresen nézze meg mit hagyott maga mögött.

Az egyik piackutató fogyasztói felmérése a 2006-os ivási szokásainkat hasonlította össze a 2012-essel.

A forró nyári napok megterhelik a szervezetet, különösen a krónikus betegeket viselik meg, az SM betegséggel élőknek pedig még az átlagosnál is gyötrőbbek lehetnek ezek a napok.

KÖZELGŐ ESEMÉNYEINK

Nincs következő esemény ebben a kategóriában

SM MAGAZIN

 

A SM Magazinban hasznos cikkeket olvashat a Sclerosis Multiplexről, informálódhat egyesületünk híreiről, rendezvényeinkről, pályázatainkról.

A SM Magazin korábbi számait ide kattintva megtekintheti!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS